Verbouwings update

Het verbouwingsproject is gestart in oktober 2016 en de eerste fase is voorzien om afgerond te zijn in twee jaar.  Als eerste is de nieuwe onthaal receptie geopend in juni 2017 terwijl het werk in het naburig pand nog voort gaat.

Zoals verwacht doen we uiteraard ons uiterste best om de impact voor onze gasten tot een minimum te beperken en de werken starten zowieso ten vroegste om 7h30.  In de weekends en feestdagen ligt de bouw stil en tegen mei 2018 is het meeste zware werk achter de rug.

Tot de afwerking van de eerste fase zijn enkele kamers niet bereikbaar per lift en moet er maximum twee verdiepen geklommen worden per trap. Contacteer ons indien u wenst te weten welke kamertypes beschikken over lift toegang.

Voor verdere vragen kunt u ons gerust contacteren per telefoon of email.

Parking

Het hotel beschikt over een beperkt aantal nabijgelegen parkeerplaatsen, deze kosten 15 Euro per nacht (15h dag van aankomst tot 14h30 dag van vertrek). Reservatie is aanbevolen.

Er is ook publieke ondergrondse parking ’t Pandreitje. Deze parking bevindt zich ongeveer drie minuten wandelen van het hotel.

De normale prijs in de parking ’t Pandreitje is 16.80 Euro per 24uur. In het weekend, feestdagen of tijdens een vakantie tussen 12u smiddags en 20u kan de parking tijdelijk vol zijn, maar je kan steeds aanschuiven voor de volgende beschikbare plaats.. Uitzonderlijk kan de parking volzet zijn op andere tijden.

Het officiele adres van de ondergrondse parking is Gevangenisstraat 10, maar met een navigatiesysteem raden we aan de straat ‘Park’ in te geven als bestemming, omdat daar de inrit voor auto’s is.

Meer informatie op http://prod.interparking.be/en/find-parking/Pandreitje/

Je kan ook plaatsen reserveren in het Zand een parking op 8 minuten wandelen van het hotel, via https://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/Centrum%20t%20Zand/

Verder bij het station kan je ook reserveren en kan je gratis met de bus naar het centrum. https://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/Station/

Korte Geschiedenis

Het hotel bevindt zich in de wollestraat, bij een binnenpleintje met uitzicht over de grachten.  Dit binnenpleintje was sinds 1894 deel van een brouwerij tot het in de jaren 30 werd omgebouwd in wooneenheden ontworpen door Architect Raison.  Toen de brouwerij nog werkte was het hotel deel van de kantoren, terwijl het hotel aan de overzijde: Relais Bourgondisch Cruyce staat waar vroeger de brouwerij installaties stonden.  Meer informatie is hierover beschibkaar op http://www.thamerken.be/brouwerijgeschiedenis/ROZENHOEDKAAI.htm