Over ons

Bijkomende informatie voor uw verblijf

|Over ons
Over ons 2018-05-18T20:39:03+00:00

Verbouwings update

Het verbouwingsproject is gestart in oktober 2016 en de eerste fase is voorzien om afgerond te zijn in twee jaar.  Als eerste is de nieuwe onthaal receptie geopend in juni 2017 terwijl het werk in het naburig pand nog voort gaat.

Zoals verwacht doen we uiteraard ons uiterste best om de impact voor onze gasten tot een minimum te beperken en de werken starten zowieso ten vroegste om 7h30.  In de weekends en feestdagen ligt de bouw stil en tegen mei 2018 is het meeste zware werk achter de rug.

Tot de afwerking van de eerste fase zijn enkele kamers niet bereikbaar per lift en moet er maximum twee verdiepen geklommen worden per trap. Contacteer ons indien u wenst te weten welke kamertypes beschikken over lift toegang.

Voor verdere vragen kunt u ons gerust contacteren per telefoon of email.

Parking

Het hotel beschikt niet over eigen parking, maar kan wel eenvoudig plaatsen reserveren in de nabijgelegen publieke ondergrondse parking ’t Pandreitje.  Deze parking bevindt zich ongeveer drie minuten wandelen van het hotel en gereserveerder plaatsen kosten 10 Euro per 24uur.  Het hotel kan plaatsen reserveren tot 4 dagen voor aankomst om nog tijdig een bevestiging te ontvangen van de parking beheerder.

De normale prijs in de parking ’t Pandreitje is 8.70 Euro per 24uur en de meeste dagen is reserveren niet noodzakelijk.  Het is aanbevolen te reserveren wanneer je wenst binnen te rijden in het weekend, feestdagen of tijdens een vakantie tussen 12u smiddags en 20u.  Uitzonderlijk kan de parking volzet zijn op andere tijden.

Het officiele adres van de ondergrondse parking is Gevangenisstraat 10, maar met een navigatiesysteem raden we aan de straat ‘Park’ in te geven als bestemming, omdat daar de inrit voor auto’s is.

Meer informatie op http://prod.interparking.be/en/find-parking/Pandreitje/

Korte Geschiedenis

Het hotel bevindt zich in de wollestraat, bij een binnenpleintje met uitzicht over de grachten.  Dit binnenpleintje was sinds 1894 deel van een brouwerij tot het in de jaren 30 werd omgebouwd in wooneenheden ontworpen door Architect Raison.  Toen de brouwerij nog werkte was het hotel deel van de kantoren, terwijl het hotel aan de overzijde: Relais Bourgondisch Cruyce staat waar vroeger de brouwerij installaties stonden.  Meer informatie is hierover beschibkaar op http://www.thamerken.be/brouwerijgeschiedenis/ROZENHOEDKAAI.htm